Blog

Even terugblikken..

Even terugblikken met deze prachtige aria van de Koningin van de nacht.

Bedankt!

Dinsdag 22 september sloten we de voorstellingsperiode van DE TOVERFLUIT af met een laatste schoolvoorstelling in de Stadsschouwburg in Brugge.

Bedankt


Een boodschap voor de cast

Na meer dan een jaar keihard werken, stond de cast van DE TOVERFLUIT vandaag voor het eerst op de planken met deze musicalbewerking.

Uiteraard zijn we dan ook heel benieuwd naar de reacties van ons publiek. Kom je naar de voorstelling van DE TOVERFLUIT kijken, spreek ons gerust aan na de voorstelling of laat een berichtje achter in het gastenboek.

Dinsdag 22 september sloten we de voorstellingsperiode van DE TOVERFLUIT af met een laatste schoolvoorstelling in de Stadsschouwburg in Brugge.
Gastenboek

Een blik achter de schermen

We nemen je graag mee voor een blik achter de schermen. Een overzichtje van de voorbereidingen van De Toverfluit – de musical.

Kostuumontwerpers

Lise Clara
We zijn heel blij om Lise Clara en Miquel Boutens te verwelkomen in de crew van De Toverfluit.

Lise studeerde Theaterkostuumvormgeving aan de Toneelacademie Maastricht en werkte aan verschillende succesvolle projecten en Miquel studeerde aan de modeacademie van Antwerpen waarna hij stage liep bij Essentiel.

Samen gaan ze de uitdaging aan om de kostuums voor De Toverfluit te ontwerpen.
Bedankt

Doorloop

Op dinsdag 3 maart, na een jaar repeteren, speelde de Cast van De Toverfluit de musical voor het eerst in zijn geheel door. Ook de voltallige crew verzamelde hiervoor in de repetitieruimte om zich een beeld te vormen van de musical en om met deze informatie verder aan de slag te gaan met het ontwerp van kostuum, decor, licht,…

Doorloop 3 maart

Wie is wie bij De Toverfluit

Een jaar geleden

Exact een jaar geleden kwam de cast van De Toverfluit samen in Hoogveld voor het startweekend van de musical.

30 enthousiastelingen, die geselecteerd werden uit twee auditiesrondes, maakten tijdens het repetitieweekend kennis met het verhaal van De Toverfluit, de muziek, hun eigen personage en elkaar natuurlijk.

Ondertussen zijn we een jaar verder en druk aan het repeteren. De voorstellingen van september 2015 komen steeds dichterbij. We kijken er al naar uit om jullie kennis te laten maken met de wondere wereld van De Toverfluit.

Start van De Toverfluit

Kerstrepetitie

Kerstrepetitie

Tussen de kalkoen en de kerststronk door op de verschillende familiefeesten werd er ook hard gerepeteerd in de Sint-Godelievekerk in Brugge. De cast van De Toverfluit kwam vandaag samen voor een heuse repetitiedag, maar uiteraard namen ze ook de tijd om cadeautjes uit te delen.

Beste wensen voor het nieuwe jaar en geniet van de feesten!

Samenwerking met het Brugse koor The Bare Necessities

The Bare Necessities

Met de nodige trots kunnen we jullie vertellen dat het Brugse koor The Bare Necessities zal meewerken aan de voorstellingen van De Toverfluit. Het koor is gespecialiseerd in meerstemmige liederen uit het lichte repertoire van jazz, musical en filmmuziek. Ze zullen met veel plezier de cast vocaal ondersteunen met hun mooie gezang.

Silke maakt de choreografieën voor De Toverfluit

Lise Clara

We zijn heel blij om Silke Plaisier te verwelkomen in de crew van De Toverfluit. Na een lange zoektocht kwamen we in contact met Silke die de choreografieën van de musical voor haar rekening zal nemen.

Silke (°30-12-1990) danst al sinds haar 9 jaar. Nadat ze haar diploma ‘Bachelor Lager Onderwijs’ haalde in de KHBO, trok ze naar het buitenland om er als animatrice te werken. Het volgende jaar werd ze ‘Dance Captain’ en maakte ze haar eigen choreografieën voor de shows. Naast haar vaste job geeft ze danslessen in ‘Danza Dell’Arte’ te Brugge en verzorgt ze nu de choreografieën voor De Toverfluit.

Teamdag De Toverfluit

Na een lange zomervakantie maken we tijd om bij te praten en de repetities terug op te starten.

Teamdag

Startweekend

Na bijna twee jaar voorbereiding waarin het scenario herschreven werd en de gekende aria’s van Mozart herwerkt werden naar een musicalarrangement is de echte start van De Tovefluit – de musical in zicht.

Op zaterdag 11 en zondag 12 januari was er het langverwachte startweekend voor Cast & Crew. We selecteerden via twee auditierondes 30 enthousiastelingen en zij maakten tijdens het repetitieweekend kennis met het scenario, de muziek, en hun eigen personage.

Startweekend