Crew

De initiatiefnemers van de musicalbewerking van Die Zauberflöte zijn Jan Bernolet, die de regie en algemene vormgeving op zich zal nemen en Tom Vandenbroucke, die het herschrijven van het scenario voor zijn rekening neemt.

Jan Bernolet

Jan (°30-12-1979) studeerde in 2002 af als televisieregisseur. Hij werkte bij verschillende productiehuizen waaronder Kanakna Productions, werkte als producer bij VRT. Begin april 2010 stapte hij over naar de afdeling Theater & Live Entertainment van Studio 100. Als Project Manager stond hij in voor de theatershows van Bumba en Kabouter Plop, en de musical ‘Alice in Wonderland’! De spektakel-musical ‘14-18’, opvolger van de succesmusical ‘Daens’, is zijn volgende grote uitdaging binnen Studio 100. Bij vzw ARTBIJ is hij als regisseur en artistiek leider de stuwende kracht achter verschillende projecten. Hij regisseerde de twee vorige musicals van vzw ARTBIJ.

Jan Bernolet en Tom Vandenbroucke

Tom Vandenbroucke

Tom (°23-06-1980) geeft les aan het 5de leerjaar van de Vrije Basisschool in Woumen (Diksmuide). In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met musicals. Hij speelde onder andere mee in ‘Into The Woods’ (vzw ARTBIJ) en ‘3 Musketiers’ (Jeugdtheater De Toverlantaarn) en was hij te zien in ‘Merrily we roll along’ (Koté Koer vzw). Daarnaast volgt hij een klassieke zangopleiding in het Deeltijds Kunstonderwijs aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Veurne bij Griet De Meyer. Als lyrische tenor vertolkte hij onder meer de rol van Tamino in ‘Die Zauberflöte’. In 2008 werd zijn zelfgeschreven jeugdproductie ‘SABBAT’ (vzw ARTBIJ) opgevoerd in Veurne.

PROFESSIONELE COACHING

Om het jong talent dat aan deze musicalproductie meewerkt te ondersteunen, trekt vzw ARTBIJ professionals aan uit de musicalwereld. Zij worden als coach ingezet om het creatieve team en de cast waar nodig te ondersteunen en vooral om hun grenzen te blijven verleggen.

Enkele gerenommeerde namen hebben zich hiervoor al geëngageerd. Martin Michel, choreograaf en regisseur, Arno Bremers, kostuumontwerper en art designer, en Dirk Brossé, componist en dirigent hebben zich al vol enthousiasme achter dit project gezet.

Daarnaast staat uiteraard de vaste ploeg van vzw ARTBIJ ook klaar om dit ambitieuze project in goede banen te leiden.

Het Team

Pieter Corten

Pieter Corten

Componist

Pieter Corten (°29-09-1991) is een componist en saxofonist uit Aalst. Hij studeert bij Dirk Brossé aan het Gentse conservatorium waar hij zijn masterdiploma compositie oogt te behalen.
Als saxofonist is hij laureaat van de Vlamo wedstrijd voor solisten en de saxofoonwedstrijd te Dinant. Als componist werkt hij regelmatig in samenwerkingsverband. Zo werd in 2014 een muzikale versie gecreëerd van Dsambolat, een Georgisch sprookje. Hij werd in 2014 geselecteerd voor het Intensive Programme "Jazz Multicultural Melody Approach", een Erasmusprogramma georganiseerd met steun van de Europese Unie, waar hij workshops bijwoonde van Giuseppe Vasapolli.

Kristina Van Loo

Kristina Van Loo

Muzikale leiding

Kristina (°31-10-1973) volgde haar opleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven en studeerde er eveneens compositie en orkestdirectie. In 2005 verzorgde ze de muzikale leiding bij ons eerste musicalproject INTO THE WOODS. Sinds 2006 verzorgt zij de arrangementen en schrijft zij mee de nummers voor de jaarlijkse muzikale show naar aanleiding van de intrede van de SINT.

Xander Tillon

Xander Tillon

Dirigent / repetent

Xander (29-08-'89) studeerde koordirectie aan het Lemmensinstituut te Leuven, en dirigeert showkoor AMUSE van vzw Artbij.  Wat musicals betreft was hij o.a. muzikaal leider van ons vorige musicalproject HONK, en orkest-arrangeur voor 'JA! de musical'. Op professioneel vlak dirigeerde hij spektakelmusical 14-18 van Studio 100. 

Ildiko Van Dyck

Vocal coaching

Ildiko (°03-08-1984) volgde de opleiding klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Ze stond regelmatig op de planken in verschillende musicals en concerten en vertolkte o.a. de titelrol in de barokopera ‘Artasere’ van J. Christiaan Bach.

Ildiko Van Dyck

Matthias Paillot

Decorontwerp

Matthias (°17/03/1992) studeert binnenkort af als architect na zijn Masterclass eAD aan het Sint-Lucas in Gent. Naast zijn interesse voor architectuur heeft hij ook al jaren een passie voor de wondere wereld van theater en musicals. Als jonge creatieveling kijkt Matthias met veel plezier uit om met de nodige fantasie een nieuwe wereld voor DE TOVERFLUIT op scène te creëren.

Matthias Paillot
Silke Plaisier

Silke Plaisier

Choreograaf

Silke (°30-12-1990) danst al sinds haar 9 jaar. Nadat ze haar diploma 'Bachelor Lager Onderwijs' haalde in de KHBO, trok ze naar het buitenland om er als animatrice te werken. Het volgende jaar werd ze ‘Dance Captain’ en maakte ze haar eigen choreografieën voor de shows. Nu geeft ze nog naast haar vaste job danslessen in ‘Danza Dell’Arte’ te Brugge.

Miquel Boutens

Miquel Boutens

Kostuumontwerp

Miquel (°02-01-86) studeerde 2 jaar geleden af aan de modeacademie van Antwerpen. Hij liep daarna bij Essentiel stage en werkte voor L'oreal. Op dit moment is hij freelance ontwerper en schildert hij in zijn vrije tijd.

Lise Clara

Kostuumontwerp

Lise (°16-09-91) beëindigde in 2013 haar opleiding Theaterkostuumvormgeving aan de Toneelacademie Maastricht. Vervolgens heeft ze de kans gekregen om aan heel wat succesvolle projecten te mogen meewerken zoals 'Kamer en de man' bij Toneelgroep Maastricht en 'Vijand van het volk' bij theatergezelschap de Queeste. Hiernaast blijft ze een bezige bij en volgt ze ook een cursus bedrijfsbeheer en is ze ook werkzaam als leerkracht.

Ildiko Van Dyck


Productie

Maarten Verhaeghen

Productie & coördinatie vanuit vzw ARTBIJ

Maarten (°18-07-1984) werkt als producer bij VRT aan programma’s als Junior Musical en Eurosong. Samen met Jan richtte hij vzw ARTBIJ op en verzorgde hij de productie van o.a. INTO THE WOODS en HONK!. Daarnaast is hij als toneelmeester naast de scène terug te vinden tijdens de meeste voorstellingen van de vzw.

Pieter Corten
Elsbeth Maselis

Elsbeth Maselis

Productieleiding

Elsbeth (°05-04-1982) speelde als Assepoester mee in INTO THE WOODS de eerste musicalproductie van vzw ARTBIJ en is sindsdien als podiumassistent en productiemedewerker bij de producties van vzw ARTBIJ betrokken. Bij Music Hall was ze als stagehand betrokken bij de productie LADIES NIGHT.

Sofie Corteel

Sofie Corteel

Productie

Sofie (°11-05-1982) weet als wachtpostcoördinator van de huisartsenwachtpost IJzerstreek en Westkust en zorgtrajectpromotor raad met steeds wijzigende planningen. Bij vzw ARTBIJ stond ze in voor de productie van o.a. SABBAT, UNITY in DIVERSITY en de muzikale shows rond de intrede van de SINT. Daarnaast maakt ze deel uit van het dagelijks bestuur van de vzw.

Jeroen Lagrou

Productie & website

Jeroen (°27-06-1990) studeerde Communicatiemanagement aan EhB en Producer Nieuwe Media aan de Lessius Hogeschool. Hij werkte als Conversation Starter bij Eén en producete evenementen in New York tijdens zijn stage. Jeroen speelde de hoofdrol in A LOVER’S DREAM en is sindsdien als productiemedewerker en podiumassistent betrokken bij onze producties.

Jeroen Lagrou

Greet Pauwels

Productie

Greet (°13-12-1985) zit in haar laatste specialisatiejaar kindergeneeskunde aan de KULeuven. Ze zingt al een aantal jaar mee met het showkoor AMUSE van vzw ARTBIJ en steekt productioneel haar schouders onder de intredes van de SINT.

Greet Pauwels
Veerle Pinsart

Veerle Pinsart

Productie

Veerle (°07-07-1977) staat als lerares in de Vrije Basisschool OLVO in Heist. Ze speelde Assepoester in INTO THE WOODS, de eerste musicalproductie van vzw ARTBIJ en versterkt het productieteam van DE TOVERFLUIT.

Pieter Steel

Pieter Steel

Productie

Pieter (°19-10-1987) werkt als supervisor van productie support bij Pfizer. Hij speelde Koen Kalkoen in de musicalproductie HONK!, zong en danste enkele jaren mee met het showkoor AMUSE en staat op de planken bij de intredes van de SINT. Bij DE TOVERFLUIT maakt hij zelf deel uit van de cast en steekt hij de handen uit de mouwen in het productieteam.