Cast

Toverfluit CAST SaraBreemeshSara BREEMERSCH - Dame
Sara (°23-08-1993) geeft les aan het 3e leerjaar van de Vrije Basisschool Kantelberg in Sint-Kruis. Ze geeft ook piano – en zangles in het jeugdmuziekatelier in Sint-Andries. In haar vrije tijd is ze hulpdirigente in het Fiorettikoor in Brugge. Sara volgde al heel wat musicalstages bij The Academy onder leiding van Ilse La Monaca van wie ze nog steeds heel wat zangtechnieken opsteekt. In 2012 vertolkte ze een rol in de musical ‘Seussical Jr.’ een productie van Koté Koer.
LucilleLucile PAUWELS - Ensemble
Lucile (°25-06-1965) doorliep een volledige cyclus voor viool te Gent (MAGO) en op het conservatorium te Brugge volgt ze nu haar laatste jaar zang en vocaal ensemble. Naar eigen zeggen voelt het toch alsof ze nog maar net begonnen is. Ook een jaartje musicalopleiding te Gent biedt haar extra ervaring voor het avontuur van de Toverfluit. Ondanks haar rijpere leeftijd voelt ze zich nog jong van hart.
Pieter Coene - Ensemble
Pieter (°20-03-1989) maakte van 2000 tot 2006 deel uit van het jongerenkoor Fioretti in Brugge. Daarna, van 2008 tot 2010 zong hij in Melodie, het jongerenkoor van Male
Sarah De CadtSarah DECADT - Pamina
Sarah (°07-04-1989) is een 25-jarige juf uit Veurne. Ze fietst elke dag zingend naar haar klas, waar ze haar leerlingen dan een beetje slimmer maakt. Sarah volgt nu 8 jaar zangles en ze huppelde eerder al rond als pluimvee in de musical “Honk!” (De Vondeling) in Torhout. Verder dirigeert ze haar jongerenkoor Jokobeau in Koksijde. Ze houdt ook van lopen, lezen, films, gezelschapsspelletjes en koekjes.
NatashaNatascha VAN NIEUWENHOVEN - Ensemble/Maagd
Natacha (°12/10/1991) werkt als leerkracht lager onderwijs. Ze heeft drama, muziek én zang gevolgd op het Conservatorium en speelde mee in verscheidene toneelstukken en musicals. Ze was o.a. te zien in SABBAT, een vorige productie van vzw ARTBIJ. Ze houdt van uitdagingen en ziet in De Toverfluit haar volgende.
Hannes De KeselHannes De Kesel - Sarastro
Hannes (°29-05-1981) volgde als kind muziekschool waar hij gitaar en klarinet leerde spelen. De laatste 15 jaar speelt hij mee in Toneelkring Werkgroep 66. Ook schreef Hannes samen met Tom Durie een eigen productie ‘Mijn Mira’. Naast toneel zingt Hannes al 3 jaar bij het koor Chantage. In 2011 speelde hij mee in ‘de 3 musketiers’ van de Toverlantaarn.
DaphneDaphné TERMOTE - Ensemble/Papagena
Daphné (°27-06-97) studeert Woordkunst Drama aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, waar ze o.a. leert zingen, acteren en dansen. Al van op jonge leeftijd is ze bezig met muziek en toneel. Op haar twaalfde leerde ze zichzelf gitaar spelen en op haar veertiende werd ze goochel- en illusieassistente bij Anthony Holt Illusions, waar ze al o.a. bij Circus Rose Marie Malter heeft opgetreden.
Pieter SteelPieter STEEL - Ensemble/Dienaar
Pieter (°19-10-1987) werkt als supervisor van productie support bij Pfizer. Hij speelde Koen Kalkoen in de musical HONK!, zong en danste enkele jaren mee met het showkoor AMUSE en staat op de planken bij de intredes van de SINT, allemaal producties van vzw Artbij. Bij De Toverfluit maakt hij deel uit van de cast en steekt hij de handen uit de mouwen in het productieteam.
Stephanie VerlindeStephanie VERLINDE - Ensemble/Maagd
Stephanie (°06/08/1989) is een creatieve duizendpoot. Op 4-jarige leeftijd had ze de dansmicrobe al te pakken. Later kwam daar ook de liefde voor zang bij. Ze speelde in het verleden al mee in de musicals Peter Pan en Beauty and the Beast van vzw KotéKoer. Daarnaast is ze ook al vijf jaar actief lid van Showkoor Amuse van vzw ARTBIJ. Ze is dus met De Toverfluit zeker niet aan haar proefstuk toe!
BramBram VANSEVEREN - Ensemble/Dienaar
Bram (°07-08-1989) studeerde af als Burgerlijk Ingenieur en werkt als Software Engineer. Hij speelt als sinds zijn twaalfde piano. In zijn vrije tijd is hij bezig met fotografie en actief binnen Kazou. In 2014 stond hij ook mee op de planken bij de intredes van de SINT , een productie van vzw ARTBIJ.
RobinRobin VERHELST - Papageno
Robin (°04-05-1990) studeert klassieke trombone aan de School Of Arts te Gent, waar hij ook nog orkestdirectie en filmcompositie (bij Dirk Brossé) volgt. Hij is reeds dirigent van twee harmonieorkesten. In de musicalwereld werkte hij in het orkest mee aan ‘Terminus’ van Benjamien Lycke, maar op scène debuteert hij. Robin volgde wel al zang en toneel (waarvoor hij met grote onderscheiding afstudeerde) in de SAMW te Diksmuide.
GeertGeert VERMEERSCH - Monostatos
Geert (°13-06-1961) vindt met De Toverfluit weer aansluiting bij zijn passie voor spelen en zingen. In de jaren 80 volgde hij voordracht, toneel en solozang aan de Stedelijke Academie voor muziek en woord in Tielt. Hij acteerde en zong in revues en amateurtheater, regisseerde met tieners poëziespektakels en schreef en regisseerde drie kindermusicals. Hij kreeg in 2015 'De Gouden Meeuw' van Open Doek voor zijn vertolking van een autistische broer in " De Goede Dood".
Na een carrière als opnameleider en producer bij de VRT Televisie in reeksen als: Buiten de Zone, Windkracht 10, Flikken, Urbain en Hoe?Zo! is hij nu radiospotmaker bij Klara.
MarliesMarlies VAN DINGENEN - Ensemble
Marlies (°19-07-1999) begon op 8- jarige leeftijd aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge aan een algemene muzikale opleiding en koos als instrument viool. Thuis zagen ze al snel dat het niet alleen bij viool zou blijven, ook theater, zang en dans wekten duidelijk haar interesse. Ze is lid van een koor en volgde de laatste jaren heel wat musicalstages vnl. bij The Academy , waar ze les kreeg van uitsluitend professionele lesgevers uit het musicalcircuit. Ze droomde ervan om ooit deel uit te maken van een totale productie en die droom komt nu uit bij De Toverfluit.
TomTom VANDENBROUCKE - Tamino
Tom (°23-06-1980) geeft les aan het 5de leerjaar van de Vrije Basisschool in Woumen (Diksmuide). In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met musicals. Hij speelde onder andere mee in ‘Into The Woods’ van vzw ARTBIJ en ‘3 Musketiers’ van Jeugdtheater De Toverlantaarn en was hij te zien in ‘Merrily we roll along’ van Koté Koer vzw. Daarnaast volgt hij een klassieke zangopleiding in het Deeltijds Kunstonderwijs aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Veurne bij Griet De Meyer. Als lyrische tenor vertolkte hij onder meer de rol van Tamino in ‘Die Zauberflöte’. In 2008 werd zijn zelfgeschreven jeugdproductie ‘SABBAT’ van vzw ARTBIJ opgevoerd in Veurne.
NeleNele DEFORCHE - Ensemble/Slaaf
Nele (°28-06-1990) is leerkracht lager onderwijs. “Leven zonder muziek is saai” is één van haar levensmotto's. Ze is dan ook in haar vrije tijd voorzitter van Jongerenkoor Idoena vzw uit Brugge waar ze ook actief in meezingt. In De Toverfluit zingt ze vooral mee met het ensemble enheeft ze ook een sprekende rol als slaaf.
MarnieMarnie DEWEER - Koningin van de Nacht
Marnie (°26/04/1993) is een coloratuursopraan met een enorme gedrevenheid voor het vak. Ze studeerde af met de grootste onderscheiding aan de Muziekacademie te Aalst voor notenleer en klassieke zang. Na haar middelbare studies zang aan KSO Muda in Gent werd zij toegelaten in het Conservatorium van Gent waar ze nu in in haar eerste masterjaar zit. Dankzij het Conservatorium heeft Marnie zich al meerdere keren kunnen bewijzen in verschillende opera opvoeringen. Zo was ze al te bewonderen als dienstmeid in de opera pastiche La Fourchette en als Flora in The turn of the screw alsook in tal van andere projecten. Marnie zal zich als Koningin van Nacht helemaal inzetten voor deze nieuwe uitdaging.
MichaelMichael SABBE - Ensemble/Dienaar
Michael (°15-05-1955) zette zijn eerste prille stappen in de muzikale wereld aan het conservatorium van Kortrijk. Dit traject vervolledigt hij met een klassieke zangopleiding aan het conservatorium van Brugge. Naast de vele huisconcerten die hij gaf, met zowel klassieke stukken als musical aria's, was hij ook actief in het koorleven. Als bariton zong hij bovendien mee in opera-producties, waaronder "Pikovaja Dama" (Tchaikovski) en "Don Giovani" (Mozart). Ook vertolkte hij reeds vele muzikale sketches, zoals fragmenten uit "The Sound of Music", "Grease", "Het Zwanenmeer" en "Cabaret".
AronAron STORME - Ensemble/Dienaar
Aron (°02-11-1998) werd geboren te Ieper. Toen hij 6 jaar was had hij al de kans om mee te doen met ‘Oliver’ van Jeugdtheater De Toverlantaarn in Diksmuide. Sindsdien heeft hij met het gezin ook aan verschillende van hun projecten meegewerkt. Sinds het derde leerjaar heeft hij pianoles gevolgd. Hij zit nu in zijn hogere I jazzpiano in het Conservatorium. Ook volgde hij samen met zijn zus Ulrieke vele musicalstages bij ‘The Academy’, waar hij begeleiding kreeg van mensen die echt in de musicalwereld staan.
KellyKelly VERTENTEN - Dame
Kelly (°13-08-1982) zette onlangs haar eerste stappen in de musicalwereld en vertolkte in september 2014 de rol van Prudy Pingleton in de musical 'Hairspray' van Milo Productions. Zingen doet zij echter al enkele jaren en ze volgde les in verschillende stijlen: pop-rock bij Sarah Algoet en klassieke zang aan het conservatorium in Brugge bij Isabelle Dekeyser.In het dagelijkse leven werkt Kelly als ambulant begeleidster bij Groep Ubuntu.
UlriekeUlrieke STORME - Ensemble
Ulrieke (°05-01-00) is het jongste lid van de cast. Ze studeert al 6 jaar klarinet, volgt lessen aan het Stedelijk Conservatorium Brugge, en speelt in een harmonieorkest. De Toverfluit is de eerste grote productie waaraan ze meewerkt. Ze volgde verschillende musicalstages bij 'The Academy' onder leiding van Ilse La Monaca, en zong verschillende jaren in kinderkoor 'Littlelidoe' (o.l.v. mama Griet Borremans) waarmee er jaarlijks ook musical- en andere producties uitgevoerd werden.
LeonieLeonie MARRANNES - Ensemble
Leonie (°16-07-1998) is verzot op zingen en toneelspelen. Sinds haar elfde volgt ze theaterstages en improvisatietoneel. Daarnaast staat ze al 10 jaar in het koorleven. De laatste jaren heeft ze ook leren proeven van voordracht en poëzie. De Toverfluit is voor haar dan ook de ideale manier om deze passies te bundelen tot één fantastische hobby.
EliseElise KINGET - Ensemble/Slaaf
Elise (°20-11-1995) zit in haar tweede jaar Lager Onderwijs in de Arteveldehogeschool in Gent. Ze volgde 10 jaar dictie en toneel aan de academie van haar thuisstad Veurne en speelde ook al mee in SABBAT, een productie van vzw ARTBIJ. Als ze niet op de planken staat, vind je haar zeker terug achter haar micro met een gitaar in de hand.
LaraLara CANNAERT - Maagd
Lara (°25-05-1999) studeert Latijn-Wiskunde. In haar vrije tijd is ze gebeten door de muziekmicrobe. Sinds haar zevende speelt ze viool, piano en volgt zang in de academie voor Muziek en Woord te Tielt. Ze speelde reeds mee in musicals als "The Sound of Music" van musicalgezelschap Mathea , "De Witte Slang" en "Temporsfoesjiet" bij het kinderkoor Bonzaï. Bij De Toverfluit vertolkt ze de rol van Maagd 3 en is ze deel van het ensemble.
LieselotLieselot DE MEESTER - Dame
Lieselot (°14-04-1989) werkt als GON begeleidster bij BuSO De Wissel. Ze speelde reeds mee in verschillende theaterproducties en stond ook op de planken bij de musical Into the Woods van vzw ARTBIJ. In haar vrije tijd is ze ook actief betrokken bij enkele theaterprojecten voor mensen met een beperking.

Voor deze nieuwe musical organiseerden we audities en gingen we op zoek naar enthousiastelingen die de cast wilden vormen. Ervaring is absoluut niet vereist, maar talent en engagement zijn minimale vereisten!

Na een geslaagd startweekend begin januari, startten de wekelijkse repetities. Gedurende meer dan een jaar (januari 2014 - september 2015) kreeg de cast elke dinsdagavond gratis professionele coaching en stoodmen ze zich klaar voor een reeks onvergetelijke voorstellingen in september 2015!